De Diligence (plusbus van Abcoude) agenda van juni

Maandag 10 juni Hudson’s Bay lunch bij La Place in Haarlem
Dat je zin hebt in lekker, maar ook in écht eten. Iets dat goed is en puur en onbewerkt.
En recht voor je neus wordt bereid. Zonder zakjes of pakjes of moeilijke namen.
De lekkerste ingrediënten komen toch uit de natuur“ Wij gaan gezellig lunchen bij La Place dat zich op de bovenste verdieping bevindt van warenhuis Hudson’s Bay. Onder het genot van een heerlijke lunch wordt u getrakteerd op een panoramaview over schitterend Haarlem! Kosten: € 5.00, vertrek vanuit Abcoude 11.30 uur, verwachte terugkomst 14.00 uur.

Vrijdag 14 juni Winkelen in MAXIS Muiden
Twee vliegen in 1 klap. Lekker even weg en tegelijkertijd een boodschapje doen? Koffie/thee bij de Hema. Winkels van Albert Heijn, Lidl, Gall en Gall, C&A, Dierenwinkel, Zeeman, enz. alles bij de hand. Gebakken visje bij de kraam, een vette hap bij de snackkar? Beetje slenteren en weer richting huis. U bent klaar voor het weekend. Vervoer: € 5,00 Vertrek vanuit Abcoude 13.00 uur, verwachte terugkomst 17.00 uur.

Donderdag 20 juni dineren bij brasserie Oevers Kudelstaart
Brasserie café Oevers staat voor goed eten met lekkere bieren en wijnen geschikt voor ieder moment en situatie op de dag. Kom voor onze heerlijke koffie of maak een keuze uit één van onze losse theesmaken met een stukje huisgemaakt gebak om de dag gezellig te beginnen. Zij bieden u buiten hun wisselende kaart ook gerechten buiten de kaart om aan. Daarin is vaak het seizoen het thema of is het een authentiek gerecht of juist een wat minder bekend gerecht. Aan u de keus! Kosten vervoer (excl. uitgave bij de Basserie) € 5,00. Vertrek vanuit Abcoude: 16.30 uur  Verwachte terugkomst: 20.30 uur.

Donderdag 27 juni Tocht langs IJssel, lunch en het Zilvermuseum
Na een schitterende tocht langs de IJssel met de Diligence, strijken we neer bij het Nederlands Zilvermuseum. Een bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven betekent een leuk, interactief en leerzaam uitje voor jong en oud. Bezoekers zien, voelen, ruiken en horen zilver en ontdekken nog veel meer over dit veelzijdige edelmetaal in de Wereld van Zilver.

De unieke collectie wordt vernieuwend gepresenteerd in prikkelende thema’s als ‘leven & dood’, ‘opscheppers’ en ‘eeuwige roem’. Eén van de hoogtepunten is de langste zilverdoe-tafel ter wereld: een interactieve tafel vol zilververhalen en -opdrachten. Tentoonstelling over glitter & Glamour.
Kosten € 5,00 (excl. lunch, excl. Zilvermuseum, met MJK gratis toegang). Vertrektijd vanaf Abcoude 10.00 uur, verwachte terugkomst ca. 16.00 uur.

Zondag 18 augustus (vroege vogel) Museum tramtocht door Amsterdam
We gaan ouderwets trammen deze dag! Amsterdam heeft een enthousiaste groep vrijwilligers die deze authentieke ouderwetse tram op de rails houden. Daarom bezoeken we hen vandaag en maken een leuk tochtje door Amsterdam Oost.

Een gezellig en nostalgisch tochtje door Amsterdam Oost met een authentieke tram, waar u als kind waarschijnlijk ook nog met mee gereden heeft

Vertrek uit Abcoude  ca. 11.00 uur, verwachte terugkomst 16.00 uur.

Prijs € 18.50  (incl. lunch en vervoer). Heeft u zich reeds aangemeld dan kunt u niet meer annuleren (wel uw plaats aan een ander geven!).

Donderdag 10 oktober (vroege vogel) Rondvaart Amsterdam’s Rijn kanaal
Opstappen doen wij in Diemen en varen dan vervolgens via Driemond en het Amsterdam-Rijnkanaal naar de haven van Amsterdam. Vanuit de haven via de Nieuwe Herengracht en de Amstel en Amsterdam weer retour naar Driemond.

Rond de klok van 12.00 uur wordt een prima lunch geserveerd. Vertrek uit Abcoude  ca. 10.00 uur, verwachte terugkomst 16.00 uur. Prijs  € 30.00 (incl. lunch, rondvaart en vervoer). Heeft u zich reeds aangemeld dan kunt u niet meer annuleren (wel uw plaats aan een ander geven).

Voor alle uitstapjes kunt u zich aanmelden bij het Servicepunt via tel. 0297-587600, of op Dorpszicht 22 in Abcoude.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie over het bovenstaande persbericht kunt u contact opnemen met Annemarie Keja, (Sociaal Cultureel Werker en Coördinatie vrijwilligers). Per e-mail: a.keja@stdb.nl of per telefoon: (0294) 284 824.