De helft van alle Nederlandse volwassenen doet het. Maar waarom?

Wist je dat bijna de helft van alle Nederlandse volwassenen vrijwilligerswerk doet? Jij misschien ook al, al zie je het soms niet zo. Want help je bij de sportvereniging of op school? Dan hoor jij er ook bij.

Lijkt het je leuk om (meer) vrijwilligerswerk te gaan doen? Dan kan dat niet alleen op school of bij de club. Je kunt ook terecht bij vele verschillende stichtingen. Je kunt vrijwilligerswerk vinden met jongeren, kinderen, ouderen, mensen met een verstandelijke beperking, of mensen die af en toe niet zo lekker in hun vel zitten. Ben je niet zo’n mensen-mens? Zelfs dan kun je vrijwilligerswerk doen, bijvoorbeeld op een kinderboerderij, of in een administratieve functie. Zelf binnen de media kun je vrijwilligerswerk doen als reporter, technici, achter of voor de camera of als redactiemedewerker.

En behalve dat je als vrijwilliger een mooie bijdrage levert aan het leven van een ander of je inzet voor een goed doel, is vrijwilligerswerk ook gewoon heel leuk en boeiend en leerzaam en ontmoet je er allerlei leuke mensen.

Nieuwsgierig geworden wat je in De Ronde Venen kunt gaan doen? Kijk eens op de online vacaturebank voor vrijwilligerswerk via www.steunpuntvrijwilligerswerk.info. Kan je niet kiezen uit al die leuke functies? Heb je een vraag of een wens? Dan kun je mailen of bellen met Dyanne van Tessel van het Steunpunt Vrijwilligerswerk via (0297) 230 280 of d.vantessel@stdb.nl.

Uitgelicht

De buurtkamer in Vinkeveen ontvangt tweemaal per week vele bezoekers. Vrijwilligers staan klaar met... Lees verder
Op 19 juli jl. was het dan zover, na 1,5 jaar was het levensverhaal van Jan Zeldenrijk in boekvorm... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat