Juli Uitstapjes met Diligence (de Abcouder/Baambrugse PlusBus)

De Diligence is er voor alle zelfstandig wonende ouderen en mindervaliden in Abcoude en Baambrugge, met als doel het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid. De Diligence is voor iedereen die zich zonder hulp niet of moeilijk buitenhuis kan begeven. De Diligence rijdt door de inzet van vrijwilligers. Een chauffeur en een begeleider halen u op voor activiteiten met een bus welke plaats biedt aan 7 personen. Zij kunnen u ook helpen in de winkels, met het dragen van de boodschappen of tijdens de activiteit. Er kunnen geen huisdieren mee.

De Diligence agenda van Juli: 

Donderdag 5 juli Winkelen en de markt in Mijdrecht       
De markt is altijd verzekerd van gezelligheid en leuke koopjes. Bij aankomst bent u vrij om zelfstandig te gaan winkelen maar u kunt natuurlijk ook vergezeld worden door één van de vrijwilligers als u hulp nodig heeft. Na afloop wordt er verzameld bij de Vlaaierie, Burgemeester Haitsmaplein voor een kopje koffie of thee.
Kosten: € 7,50 (inclusief vervoer—exclusief consumpties).  
Vertrek Abcoude: vanaf  09:30  uur kunt u worden opgehaald
Verwachte thuiskomst: rond 12:30 uur

Donderdag  12 juli    Vislunch in IJmuiden DONDERDAG 12 JULI
Vishandel is een vak, dat Gerard van Es door zijn jarenlange ervaring verstaat. Zodat jij voor een scherpe prijs kwalitatieve vis op jouw bord krijgt. Op je eigen bord of op dat van Gerard van Es, in het restaurant. Vis van dicht bij de bron, de Noordzee. Duurzamer kan niet. Kom je in het buitenland en eet je graag een visje, grote kans dat deze vis “gewoon” uit IJmuiden komt. Want op de veiling zijn veel buitenlandse collega’s aanwezig. Een uitstapje naar IJmuiden, een prachtige plek om heerlijk te gaan lunchen in een visrestaurant Ed van Es. U betaald zelf wat u wilt eten. Prijzen variëren van een broodje haring van € 5,50 tot wat u het lekkerste vind van € 12:50 
Kosten: € 16,00, exclusief consumpties.
Vertrek Abcoude:  vanaf 12:00 uur kunt u worden opgehaald
Verwachte thuiskomst: rond 15:30 uur

Zondag 15 juli Boottocht Naardermeer met  natuurmomenten 
Met de overdekte fluisterboot word je in stilte vervoerd door de levendige natuur van het Naardermeer. Bij de eendenkooi gaan we aan land. Ooit werden hier eenden voor de consumptie gevangen. Maar die tijden zijn al lang vervlogen. Nu ligt deze plek er stil en verlaten bij. Een ideale plek voor reeën en ander rustzoekers. Handig om te weten: Neem anti-muggenmiddel mee, draag bedekkende kleding, controleer jezelf altijd op teken na een activiteit in de natuur, neem warme kleding en/of regenkleding mee. Kosten € 32,00  (inclusief vervoer en boottocht, exclusief consumpties)
Vertrek    : vanaf 12:00 uur kunt u worden opgehaald
Verwachte thuiskomst : rond 17:30 uur

Woensdag 18 juli Met Ouderenfonds naar Kijkduin
U wordt ontvangen met een kopje koffie met gebak, gevolgd door een introductie van het Nationaal Ouderenfonds. Daarna kunt u lekker uitwaaien op het strand, met een strandrolstoel naar de zee of genieten van het uitzicht. Tussen de middag lunchen we gezamenlijk met een kopje soep, broodjes, melk of een fruitsap en fruit. Gedurende de lunch zal jutter/accordeonist Jan herkenbare zeeballades voor u spelen. Daarna kunt u weer het strand op of naar het Juttersmuseum op de Duin (indien geopend). 's Middags krijgt u ook nog een overheerlijk stukje haring en een advocaatje met slagroom. Kosten: € 30,00 (hierbij is alles inbegrepen). 
Vertrek: vanaf 9:30 uur kunt u worden opgehaald Verwachte thuiskomst: rond 15:45 uur

Zaterdag 28 juli Diner bij Loetje  aan de Amstel
Loetje aan de Amstel is gevestigd in een prachtig, authentiek pand aan de mooie Amstelzijde in Amstelveen. Dit is het gezelligste straatje van het dorp, pal langs de Amstel, met diverse eetgelegenheden. Loetje is, door de vele ramen, licht en ruim. Blikvanger is de grote houten bar, waar tevens aan gegeten kan worden. Om de bar heen bevindt zich het restaurantgedeelte. Daarnaast is er een gezellig bruin café; een leuke plek om af te spreken, de krant te lezen of te borrelen alvorens aan tafel te gaan. En ook op het buitenterras aan de tuinzijde én het buitenterras langs de Amstel, direct tegenover Loetje, zit je heerlijk. Kortom; keuze zat om een fijn plekje te vinden, zowel binnen als buiten!
Kosten: € 10,00 voor vervoer (exclusief diner/consumpties).
Vertrek: vanaf 17:00 uur kunt u worden opgehaald  
Verwachte thuiskomst: rond 21:00 uur.

Maandag 30 juli Bosmobielrit Amsterdamse bos
Met de bosmobiel gaan we een “rijdende boswandeling” maken  door het Amsterdamse Bos en genieten van de prachtige kleuren in de natuur. Het enige wat u hoeft te doen is instappen! Tussendoor pauzeren we om ergens een kopje koffie of thee te drinken. 
Opgelet: bij wat minder weer raden wij u aan om warme kleding mee te nemen.
Kosten: € 20,00 voor vervoer en rit Bosmobiel, exclusief consumpties.
Vertrek: vanaf 12.00 uur kunt u worden opgehaald
Verwachte thuiskomst: rond 17:00 uur

Aanmelden? U kunt zich op ma-wo-vr van 10:00-12:00 uur aanmelden bij ons  Klanten Contact Centrum via 0297- 760260 voor de activiteiten van de Diligence. Indien er meer aanmeldingen zijn dan zitplaatsen, zal er worden geloot.

Uitgelicht

Meld je activiteit voor Burendag snel aan!   Op 21, 22 en 23 september 2018 is het weer Burendag,... Lees verder
Misschien ken je De Buurtkamer in Wilnis wel aan de achterzijde van De Willisstee, of de Buurtkamer... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat