Taal in de Praktijk - Coachen bij de taal en participatie bevorderen

Een team betrokken vrijwilligers zet zich wekelijks in om mensen die de Nederlandse taal leren te ondersteunen. De deelnemers verbeteren hun Nederlandse taal door twee maal per week les te volgen bij een docent van het ROC in Mijdrecht. De vrijwilligers helpen de deelnemers bij het zoeken van mogelijkheden om de taal op verschillende plaatsen in de praktijk te oefenen. De deelnemers oefenen door het meedoen met activiteiten of het doen van vrijwilligerswerk. Zo leren zij de taal en participeren zij meer in de samenleving.

Vrijwillige coaches zetten zich in om deze deelnemers te ondersteunen. Een coach geeft de vrijwilliger de benodigde persoonlijke aandacht en zorgt ervoor dat de vrijwilliger het beste uit zichzelf haalt. Elke coach begeleidt een deelnemer op maat. De ondersteuningsvraag en de wensen van de deelnemer staan centraal tijdens de coaching.

De coördinator van het project helpt bij het vaststellen van de vraag, het in kaart brengen van de mogelijkheden en het maken van praktische afspraken over waar en op welke manier de taal in de praktijk geoefend gaat worden. Voor de coaches is er begeleiding, een training en overleg met andere coaches, zodat zij zichzelf kunnen ontwikkelen.

Taal in de Praktijk (TidP) is nog op zoek naar coaches voor dit uitdagende vrijwilligerswerk. Mensen die affiniteit hebben met anderstaligen en andere culturen, geduld en empathie hebben en die hun kwaliteiten willen inzetten en ontwikkelen, worden van harte uitgenodigd contact met ons op te nemen.

Contactpersoon voor de vrijwilligers van TidP is Dyanne van Tessel van Tympaan-De Baat. Dyanne is bereikbaar via 0297 230280 en d.vantessel@stdb.nl.

In oktober start de nieuwe basiscursus voor coaches. Mensen die zich tijdig aanmelden, kunnen hier direct aan meedoen.

Uitgelicht

Uitnodiging De Ronde Venen heeft reden om trots te zijn. Binnenkort kunnen in heel Nederland... Lees verder