Taalhuis is op zoek naar jou!

Als je je in het buitenland vestigt dan is het belangrijk dat je de taal leert spreken. Dan kun je contact maken met je buren, je kunt vrienden maken, je kunt praten met de leerkracht van je kinderen, je hebt goede kansen op de arbeidsmarkt. Kortom, voor een  anderstalige die hier komt wonen, is Nederlands leren een must! Of ben je in Nederland geboren en ben je onzeker over je eigen lees- of schrijfvaardigheid? Is het vroeger even anders gelopen op school door bijvoorbeeld ziekte thuis? Zomaar twee voorbeelden van “taalvragers” die het Taalhuis binnen krijgt. Taalhuis koppelt deze “taalvragers” aan vrijwilligers.

Hoe mooi is het dat jij als taalvrijwilliger deze mensen verder kan helpen met het verwerven en/of verbeteren van de Nederlandse taal? Het Taalhuis is nu heel hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Je hebt hiervoor geen onderwijskundige achtergrond nodig, wij vragen wel om affiniteit met taal, begrip, geduld en inlevingsvermogen. Je wordt uitgerust met methodes en geïnstrueerd op de taak en dat betekent dat je per week slechts twee uur voor iemand het verschil kan maken!

Spreekt jou dit aan? Neem dan contact op met het Taalhuis via taalhuisuithoorn@stdb.nl, dan maken we gauw een afspraak om jouw wensen en mogelijkheden ten aanzien van dit vrijwilligerswerk te bespreken!

Kijk ook eens op: www.steunpuntvrijwilligerswerk.info

Uitgelicht

Op 19 juli jl. was het dan zover, na 1,5 jaar was het levensverhaal van Jan Zeldenrijk in boekvorm... Lees verder
Meld je activiteit voor Burendag snel aan!   Op 21, 22 en 23 september 2018 is het weer Burendag,... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat