Word Taalvrijwilliger bij Taalhuis De Ronde Venen

Wil je anderstaligen helpen en houd je van taal? Het Taalhuis De Ronde Venen is dringend op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om Nederlandse taalbegeleiding te geven aan voornamelijk anderstaligen. Een taalbegeleider is geen docent, maar ondersteunt bij het leren van de taal. Je hoeft dus niet over onderwijskundige ervaring te beschikken. Het Taalhuis zorgt voor deskundigheidsbevordering van alle vrijwilligers.

Het is heel belangrijk voor anderstaligen om de Nederlandse taal (beter) te beheersen. Taal is hierbij het middel voor integratie, participatie en kan daarmee tevens een opstap zijn naar vrijwilligerswerk of betaald werk.

Als vrijwilliger kun je hierbij een grote rol spelen. Na een intake volgt een kennismaking met een taalvrager. Op basis van het niveau en het doel van de taalvrager ga je samen een traject volgen, met de juiste instructie door de vrijwilligerscoördinator en de methodes aangereikt door de Stichting Lezen & Schrijven. Op die manier levert Taalhuis maatwerk, dat ten goede komt aan de leeropbrengst van de taalvrager. Tegelijkertijd hoef je als vrijwilliger niet uren bezig te zijn met voorbereiden en te bedenken wat je moet gaan doen.

Geïnspireerd en geïnteresseerd geraakt? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit en ben je 1 á 2 uur per week beschikbaar? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Claudia Prange, via c.prange@stdb.nl of bel: (0297) 230 280.

Uitgelicht

De buurtkamer in Vinkeveen ontvangt tweemaal per week vele bezoekers. Vrijwilligers staan klaar met... Lees verder
Op 19 juli jl. was het dan zover, na 1,5 jaar was het levensverhaal van Jan Zeldenrijk in boekvorm... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat