Plusbus

DINSDAG 18 JUNI STRANDRUPS DE VRIJBUITER NOORDWIJK

Bij strandpaviljoen Nederzandt worden we ontvangen met een kopje koffie of thee met appelgebak. Om 12.15 uur stappen we in de strandrups voor een rit van ongeveer een uur langs het strand bij Langevelderslag. Daarna zoeken we in overleg een plek om te lunchen. Opgelet: bij wat minder mooi weer raden wij u aan om warme kleding mee te nemen. Extra plaids liggen in de bus.

Kosten: € 28,00 voor vervoer, koffie met appelgebak en de rit met de strandrups.

Vertrek : vanaf 09.00 uur kunt u worden opgehaaldVerwachte thuiskomst : rond 16.00 uur

VRIJDAG 14 JUNI DAGJE UIT MET DE NOORD/ZUIDLIJN

Na het succes van vorig jaar gaan wij weer een rit maken met de Noord/Zuidlijn! We starten vanuit Amstelveen met tramlijn 5 naar station Zuid waar we eerst koffie drinken tussen de kantoorkolossen van de Zuidas. Daar stappen we in de Noord/Zuidlijn en rijden naar station Noord en daarna weer terug. Onderweg stappen we twee keer uit en bekijken o.a. de archeologische vondsten die tijdens de bouw zijn gedaan. Natuurlijk gaan we ook bovengronds lunchen in het centrum van Amsterdam. De loopafstanden blijven daarbij beperkt tot max. 150 meter.

WOENSDAG 12 JUNI LUNCHEN IN DE SFEERSTAL NIEUWVEEN

We gaan lunchen bij De Sfeerstal. U kunt zelf een keuze maken uit de lunchkaart, bijvoorbeeld een heerlijke belegde speltbol, kom soep of een salade. Bij goed weer kunnen we een stukje wandelen en een bezoekje brengen aan de pluktuin die tot eind oktober is geopend.

Kosten: € 7,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 11.00 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15.00 uur

DINSDAG 11 JUNI MIDDAGUITJE THEEHUIS CRUQUIUS

Bij theehuis Cruquius parkeren we de bus en stappen op het voetgangerspontje welke ons naar de overkant van de ringvaart brengt. Als er geen fietsers of voetgangers aan de overkant wachten is er tijd om nog iets langer door te varen. Bij terugkomst gaan we bij theehuis Cruquius lekker genieten van een consumptie. Het is slechts een klein vaarttochtje maar wel een hele leuke!

Kosten: € 13,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 12.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 16.00 uur

ZATERDAG 8 JUNI KORENFESTIVAL NOORDWIJK

Het korenfestival wordt eens in de 2 jaar georganiseerd. De gehele dag is in de RK St. Jeroenskerk gezang door 12 koren uit verschillende categorieën zoals kerkkoor, gemengd koor, popkoor, vrouwenkoor, vocal group te horen. Een afwisselend programma. Heel bijzonder is dit keer het optreden van het Nederlands Gebaren Koor, waarvan mensen met een gehoorbeperking lid van zijn. Een bijzonder dagje uit naar Noordwijk waar we natuurlijk ook samen gaan lunchen. Hopelijk is het goed weer en kunnen we nog even langs de zee rijden!

Kosten € 21,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

WOENSDAG 5 JUNI VISLUNCH KOP VAN DE HAVEN IJMUIDEN

Op deze unieke en prachtige plek is het heerlijk vis eten en genieten van het telkens wisselende uitzicht op het bedrijvige Noordzeekanaal. Houdt u niet van vis? Geen probleem bij De Kop van de Haven. U kunt toch gezellig meegaan en een broodje carpaccio of een ouderwetse uitsmijter bestellen. Onderweg stoppen we voor een kopje koffie of thee.

Kosten: € 20,00, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 09:30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 16:00 uur

DINSDAG 4 JUNI MIDDAGUITJE LANDGOED DE RADING HILVERSUM

Op een schitterende plek, tussen Hilversum en Loosdrecht, ligt Landgoed De Rading. We maken een wandeling door de tuinderij, nemen een kijkje in de winkel waar we terecht kunnen voor lekkere producten zoals ambachtelijke jam en bakmeel. Als u op zoek bent naar een leuk cadeautje is er genoeg aanbod in de winkel. In de gezellige lunchroom of bij goed weer op een mooi plekje in de tuin kunnen we genieten van een heerlijke kop-je koffie. Op het landgoed werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding mee.

Kosten: € 11,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

VRIJDAG 31 MEI DAGJE VOLENDAM

Heerlijk wandelen over de Dijk van Volendam met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water. Volendam is in het verleden door vele beroemde schilders bezocht en vereeuwigd. Samen zoeken we leuke plekjes om koffie te drinken en te lunchen.

Kosten € 25,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 09.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15.30 uur

DINSDAG 28 MEI LUNCHEN BIJ HET ROC NIEUWEGEIN

nieuw! In het opleidingsrestaurant Horeca van het ROC leren de studenten in de praktijk. Er worden heerlijke gerechten geserveerd, helemaal zelf gemaakt onder begeleiding van ervaren docenten. Op de lunchkaart staan onder andere soep, uitsmijter, broodje hamburger, Caesar- of zalmsalade, clubsandwiches en wraps. We gaan ontdekken of er nieuwe talenten zijn onder de studenten!

Kosten € 18,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 10.45 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15.00 uur

ZATERDAG 25 MEI ATELIERROUTE KUNSTRONDEVENEN

Tijdens de 4e editie van KunstRondeVenen brengt de PlusBus u naar een selectie van lokale beeldend kunstenaars die dit weekend hun atelier hebben geopend. Onderweg worden we op diverse locaties verrast door optredens van artiesten zoals dans en (volks)muziek. In sommige ateliers kunnen we niet alleen kijken naar kunst, maar zijn er ook demonstraties of kan men zelf de handen uit de mouwen steken. Kosten € 3,00 voor voervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 12.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 16.00 uur