De Buurtverbinding

Hulp vragen is soms best lastig. Maar er zijn heel veel mensen, ook in uw dorp of buurt, die u graag helpen. Een klein klusje, iemand uit de wijk om even op terug te kunnen vallen. Elkaar weer ontmoeten in je eigen buurt kan uw leven meer kleur geven. Het helpen van een ander kan ervoor zorgen dat u meer mensen ontmoet en verrijkt uw leven.

Voor wie

Alle bewoners van Uithoorn en De Ronde Venen kunnen gebruik maken van debuurtverbinding.nl. De buurtverbinding is er voor mensen die hulp kunnen gebruiken bij kleine en tijdelijke klussen of die contact willen maken met anderen uit hun wijk.

Mensen die iets willen betekenen voor inderen in hun buurt, kunnen via deze website hulp aanbieden. Bijvoorbeeld:

  • Een boodschapje doen voor een pas bevallen vrouw.
  • Samen sporten, gewoon omdat het gezelliger is en je elkaar motiveert!
  • ’s Ochtends samen een kopje koffie drinken.en een praatje maken
  • De heg van de buurman snoeien omdat hij dat zelf niet meer kan.
  • Die jongen uit Somalië helpen bij het lezen van de brief van de gemeente die hij eigenlijk niet begrijpt.
  • Het uitlaten van het hondje van je buurvrouw. Niet alleen omdat zij daar behoefte aan heeft, maar ook omdat jij gek op dieren bent, maar zelf geen hond hebt. 
Hulp bij uw vraag/aanbod aanmaken

Vindt u het lastig om gebruik te maken van www.debuurtverbinding.nl? Vrijwilligers uit uw buurt kunnen u helpen. U kunt in contact met hen komen via onze servicepunten (De Ronde Venen) of het WMO-loket (Uithoorn).

Contact

Uithoorn Het Loket Wonen Welzijn en Zorg is dagelijks tussen 8.30 uur en 12.00 uur bereikbaar op telefoonnummer (0297) 513 131

De Ronde Venen: De Servicepunten  zijn dagelijks tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer (0297) 587 600

Tweets van @tympaandebaat