Mijdrecht

DINSDAG 18 JUNI STRANDRUPS DE VRIJBUITER NOORDWIJK

Bij strandpaviljoen Nederzandt worden we ontvangen met een kopje koffie of thee met appelgebak. Om 12.15 uur stappen we in de strandrups voor een rit van ongeveer een uur langs het strand bij Langevelderslag. Daarna zoeken we in overleg een plek om te lunchen. Opgelet: bij wat minder mooi weer raden wij u aan om warme kleding mee te nemen. Extra plaids liggen in de bus.

Kosten: € 28,00 voor vervoer, koffie met appelgebak en de rit met de strandrups.

Vertrek : vanaf 09.00 uur kunt u worden opgehaaldVerwachte thuiskomst : rond 16.00 uur

VRIJDAG 14 JUNI DAGJE UIT MET DE NOORD/ZUIDLIJN

Na het succes van vorig jaar gaan wij weer een rit maken met de Noord/Zuidlijn! We starten vanuit Amstelveen met tramlijn 5 naar station Zuid waar we eerst koffie drinken tussen de kantoorkolossen van de Zuidas. Daar stappen we in de Noord/Zuidlijn en rijden naar station Noord en daarna weer terug. Onderweg stappen we twee keer uit en bekijken o.a. de archeologische vondsten die tijdens de bouw zijn gedaan. Natuurlijk gaan we ook bovengronds lunchen in het centrum van Amsterdam. De loopafstanden blijven daarbij beperkt tot max. 150 meter.

WOENSDAG 12 JUNI LUNCHEN IN DE SFEERSTAL NIEUWVEEN

We gaan lunchen bij De Sfeerstal. U kunt zelf een keuze maken uit de lunchkaart, bijvoorbeeld een heerlijke belegde speltbol, kom soep of een salade. Bij goed weer kunnen we een stukje wandelen en een bezoekje brengen aan de pluktuin die tot eind oktober is geopend.

Kosten: € 7,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 11.00 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15.00 uur

DINSDAG 11 JUNI MIDDAGUITJE THEEHUIS CRUQUIUS

Bij theehuis Cruquius parkeren we de bus en stappen op het voetgangerspontje welke ons naar de overkant van de ringvaart brengt. Als er geen fietsers of voetgangers aan de overkant wachten is er tijd om nog iets langer door te varen. Bij terugkomst gaan we bij theehuis Cruquius lekker genieten van een consumptie. Het is slechts een klein vaarttochtje maar wel een hele leuke!

Kosten: € 13,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 12.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 16.00 uur

ZATERDAG 8 JUNI KORENFESTIVAL NOORDWIJK

Het korenfestival wordt eens in de 2 jaar georganiseerd. De gehele dag is in de RK St. Jeroenskerk gezang door 12 koren uit verschillende categorieën zoals kerkkoor, gemengd koor, popkoor, vrouwenkoor, vocal group te horen. Een afwisselend programma. Heel bijzonder is dit keer het optreden van het Nederlands Gebaren Koor, waarvan mensen met een gehoorbeperking lid van zijn. Een bijzonder dagje uit naar Noordwijk waar we natuurlijk ook samen gaan lunchen. Hopelijk is het goed weer en kunnen we nog even langs de zee rijden!

Kosten € 21,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

WOENSDAG 5 JUNI VISLUNCH KOP VAN DE HAVEN IJMUIDEN

Op deze unieke en prachtige plek is het heerlijk vis eten en genieten van het telkens wisselende uitzicht op het bedrijvige Noordzeekanaal. Houdt u niet van vis? Geen probleem bij De Kop van de Haven. U kunt toch gezellig meegaan en een broodje carpaccio of een ouderwetse uitsmijter bestellen. Onderweg stoppen we voor een kopje koffie of thee.

Kosten: € 20,00, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 09:30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 16:00 uur

DINSDAG 4 JUNI MIDDAGUITJE LANDGOED DE RADING HILVERSUM

Op een schitterende plek, tussen Hilversum en Loosdrecht, ligt Landgoed De Rading. We maken een wandeling door de tuinderij, nemen een kijkje in de winkel waar we terecht kunnen voor lekkere producten zoals ambachtelijke jam en bakmeel. Als u op zoek bent naar een leuk cadeautje is er genoeg aanbod in de winkel. In de gezellige lunchroom of bij goed weer op een mooi plekje in de tuin kunnen we genieten van een heerlijke kop-je koffie. Op het landgoed werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding mee.

Kosten: € 11,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Mantelzorgsalon 27 mei Schilderen

De mantelzorgsalon van maandag 27 mei belooft weer een creatieve bijeenkomst te worden. We gaan schilderen. Naast het samen bezig zijn is de mantelzorgsalon vooral een plek waar u samen bent met andere mantelzorgers en waar u uw verhaal kwijt kunt als u daar behoefte aan heeft.

Om half 2 staan koffie en thee met wat lekkers klaar in de Buurtkamer Mijdrecht aan de Gosewijn van Aemstelstraat 5. De middag duurt tot half 4.

Workshop voor mantelzorger “Zorg goed voor u zelf”

Mantelzorg De Ronde Venen organiseert 14 mei een workshop voor mantelzorgers in de Bibliotheek Mijdrecht aan de Dr. J. van Haarlaan 8. Deze workshop “Zorg goed voor u zelf” wordt verzorgd door MantelzorgNL. De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Mantelzorgen is soms best zwaar en het kan lastig zijn een moment voor u zelf te vinden. Voor mantelzorgers die behoefte  hebben aan rust, ontspanning, energie, steun, inzicht, vrolijkheid en contact organiseren wij de workshop “Zorg goed voor u zelf”.

Scootmobielrit

Vanaf april tot en met september zijn er elke 3e dinsdag van de maand scootmobiel ritten. Voor alle bezitters van een scootmobiel begeleiden vrijwilligers een tocht door ons mooie polderlandschap.

De scootmobielritten zijn in 2019 op:

Dinsdag 16 april
Dinsdag 21 mei
Dinsdag 18 juni
Dinsdag 16 juli
Dinsdag 20 augustus
Dinsdag 17 september

We verzamelen om 9:30 op het Raadhuisplein. Onderweg gaan we ergens lekker koffie drinken en wat kletsen. De ritten kosten € 6,00 euro dit is inclusief koffie met taart.