Mijdrecht

WOENSDAG 31 JULI MUSEUM IN ‘T HOUTEN HUIS DE RIJP

Nieuw! Het museum biedt een overzicht van de rijke historie van het Schermereiland en zijn zeevarende bewoners. Armoede dreef hen het water op. Het waren Sontvaarders, haringvissers en walvisjagers. Ook is tot 23 juni de tentoonstelling ‘door vrouwen, voor vrouwen’ te zien. Van september 1777 tot mei 1782 heeft het bekende schrijversduo Betje Wolff en Aagje Deken in De Rijp gewoond. Mogelijk vanwege de stank van traankokerijen in het dorp waren de dames vaak ziek maar dat hinderde hun productiviteit niet.

VRIJDAG 26 JULI RONDRITRIT AMSTERDAMSE BOS MET DE BOSMOBIEL

Met de bosmobiel wordt een “rijdende boswandeling” gemaakt door het Amsterdamse Bos. Er zijn 2 Bosmobielen beschikbaar dus genoeg plek. Het enige wat u hoeft te doen is instappen! Tussendoor pauzeren we om ergens een kopje koffie of thee te drinken. Kosten: € 15,00 voor vervoer en rit Bosmobiel, exclusief consumpties. Opgelet: bij wat minder weer raden wij u aan om warme kleding mee te nemen. Extra plaids liggen in de bus.

Vertrek : vanaf 12.15 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 17.00 uur

WOENSDAG 24 JULI LUNCHEN AAN DE VECHT

Via een mooie route langs Vreeland en Nederhorst den Berg rijden we naar Weesp waar we gaan lunchen bij Paviljoen Uit & Meer. Het paviljoen is vorige jaar volledig afgebrand maar inmiddels staat er weer een nieuw ‘zoetwater paviljoen’. Onveranderd is het geweldige uitzicht op het torenfort Uitermeer, onderdeel van de Stelling van Amsterdam en ligt aan de rivier de Vecht.

Kosten: € 13,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 10.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15.30 uur

VRIJDAG 19 JULI MIDDAGUITJE THEETUIN ‘T HOOGE ERF LAGE VUURSCHE

Nieuw! In de lommerrijke Vuursche Bossen ligt op landgoed Pijnenburg theehuis ’t Hooge Erf verscholen. Het wordt genieten van de prachtige rit ernaartoe en op het terras kunnen we zien dat fietsers, wandelaars en ruiters het theehuis ook weten te vinden. De appeltaart schijnt ‘wereldberoemd’ te zijn in de regio.

Kosten € 16,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 12.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 16.00 uur

WOENSDAG 17 JULI PANNENKOEKENBOERDERIJ DE PONTHOEVE

Nieuw! De Ponthoeve ligt in de uiterwaarden van de rivier de Lek met een prachtig uitzicht over de rivier en landerijen. De prijs van een pannenkoek begint bij € 6,70. U kunt kiezen uit zoete, hartige en zelfs ijs pannenkoeken. Houdt u hier niet van maar vindt u het gezellig om mee te gaan dan staan er ook diverse broodjes en uitsmijters op het menu. Onderweg stoppen we voor een kopje koffie/thee.

Kosten € 20,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 09.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwacht thuiskomst : rond 16.00 uur

Eetcafé 't Pruttelpotje

‘t Pruttelpotje is een eetgroep voor zelfstandig wonende met een licht verstandelijke beperking. De bijeenkomsten zijn op de locatie van de dagbesteding van Zideris aan de Windmolen 75 in Mijdrecht. De kosten voor een uitgebreide 3 gangen maaltijd zijn € 6,00. We komen elke 1e maandag van de maand bij elkaar. Dus als je de sirene overdag hoort, dan weet je meteen dat er weer een gezellige eetavond bij ’t Pruttelpotje is. Vanaf 17:00 uur gaan de deuren voor je open en rond 20:00 uur gaat iedereen weer naar huis.

Scootmobielrit

Vanaf april tot en met september zijn er elke 3e dinsdag van de maand scootmobiel ritten. Voor alle bezitters van een scootmobiel begeleiden vrijwilligers een tocht door ons mooie polderlandschap.

De scootmobielritten zijn in 2019 op:

Dinsdag 16 april
Dinsdag 21 mei
Dinsdag 18 juni
Dinsdag 16 juli
Dinsdag 20 augustus
Dinsdag 17 september

We verzamelen om 9:30 op het Raadhuisplein. Onderweg gaan we ergens lekker koffie drinken en wat kletsen. De ritten kosten € 6,00 euro dit is inclusief koffie met taart.

Repair Café Mijdrecht

Inwoners van de Ronde Venen kunnen met kapotte spullen terecht in het Repair Café De Ronde Venen in Mijdrecht of Abcoude. Ze kunnen daar zelf aan de slag met het repareren van hun voorwerp. Deskundige vrijwilligers zijn aanwezig voor ondersteuning. Reparatiemateriaal is aanwezig maar onderdelen die eventueel vervangen te moeten worden, dienen zelf te worden aangeschaft. Het is een open inloop en de koffie of thee staan klaar.