Senioren

Fietsverlichtings actie in het Repair Café

Repair Café Mijdrecht maakt uw of uw kind’s fietslamp (of laat uw fietsverlichting nakijken in het Repair Café)

Repair Café Mijdrecht repareert in samenwerking met het ANWB uw fietslamp of de fietslamp(en) van uw kind op zaterdag 13 oktober van 11.00 tot 15.00 uur. Wel zo veilig nu de avonden langer worden.

Komt allen snel naar het Repair Café in Buurtkamer Mijdrecht aan de G van Aemstelstraat 5.

Info bij Annemarie Keja: (0294) 284 824 of a.keja@stdb.nl.

De Diligence van Tympaan-De Baat (Plusbus van Abcoude) agenda voor september-oktober

De Diligence is er voor alle zelfstandig wonende ouderen en mindervaliden in Abcoude en Baambrugge, met als doel het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid en rijdt nu mede dankzij het Rabobank Coöperatief Fonds. De Diligence is voor iedereen die zich zonder hulp niet of moeilijk buitenhuis kan begeven. De Diligence rijdt door de inzet van vrijwilligers. Een chauffeur en een begeleider halen u op voor activiteiten met een bus welke plaats biedt aan 7 personen. Zij kunnen u ook helpen in de winkels, met het dragen van de boodschappen of tijdens de activiteit.

DONDERDAG 27 SEPTEMBER LUNCH CRUISE OVER DE LINGE

Een 3 uur durend arrangement inclusief vaartocht op de Linge met een onbeperkt warm en koud buffet. U zit in de (cv-verwarmde) salon en terwijl u uitkijkt over het water geniet u van een kopje soep. Daarna wordt een smaakvol geëtaleerd buffet gepresenteerd met een grote sortering van warme en koude gerechten. Tijdens de vaart heeft u vanaf uw gereserveerde tafel geweldig uitzicht op een prachtig stukje Nederland en na uw maaltijd kunt u op het bovendek genieten van mooie vergezichten. Kosten: € 25 (exclusief consumpties)

WOENSDAG 12 SEPTEMBER STREEKMUSEUM VREDEGOED TIENHOVEN

In maart 2009 is de Stichting Boerderijmuseum Vredegoed opgericht. Het doel van de stichting is om een bijzondere collectie plattelands- en boerenvoorwerpen onder te brengen en ten toon te stellen in het streekmuseum Vredegoed. Het zijn voorwerpen van rond 1900 uit de dorpen Tienhoven, Oud Maarsseveen en omgeving. Ze hebben betrekking op traditioneel wonen, ambachtelijk werken op boerenbedrijf en veenderij en de dorpssamenleving. Boerderij Vredegoed met enkele historische art nouveau elementen is zelf ook van waardevolle museale betekenis. (Rijks monument) .

Boottocht Naardermeer (natuurmonumenten)

Een boottocht over het Naardermeer is varen door het oudste natuurmonument van Nederland. Een beschermd gebied zowel nationaal als internationaal. Het Naardermeer staat bekend om haar broedende aalscholvers. De moerasbossen en rietlanden met ondiepe plassen bieden veel dier- en plantensoorten een goede leefomgeving. Hier leven onder andere purperreigers, ringslangen, noordse woelmuizen en reeën. Kosten: € 25,00

Vertrek Abcoude: vanaf 12:00 uur kunt u worden opgehaald Verwachte thuiskomst: rond 17:00 uur

Blijf in beweging met Yin Yoga

Het is soms moeilijk om lekker in beweging te blijven naarmate u wat ouder wordt. Niet alle bewegingen gaan even gemakkelijk of voelen nog prettig. Dit zorgt ervoor dat vele ouderen en volwassenen soms minder soepel en inactiever worden.

Bent u iemand die graag in beweging blijft of zo af en toe lekker actief bezig is? Kom dan naar het Buurtcafé voor een eenmalige Yin Yoga les gegeven door Lisa Moll, op donderdag 20 september van 14:00 tot 16:00 uur. Hier zult u ruim een uur Yin Yoga beoefenen met na afloop koffie of thee.

VRIJDAG 7 SEPTEMBER BEZOEK BIBLIOTHEEK MIJDRECHT

Leest u graag maar is het voor u lastig om naar de bibliotheek te komen? De PlusBus rijdt er elke 6 weken naartoe op vrijdag. In de bibliotheek kunt u andere mensen ontmoeten, een praatje maken onder het genot van een kopje koffie/thee of in alle rust een krant lezen. Het assortiment uit te lenen boeken is groot. Er zijn gewone boeken, gesorteerd op genre, er staan hobbyboeken en zelfs tijdschriften.

Kosten: € 3,00 voor vervoer.

Vertrek : vanaf 13.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15.00 uur

VRIJDAG 28 SEPTEMBER PANNENKOEKEN PAVILJOEN CRUQUIUS

Aan de rand van natuurgebied De Groene Weelde ligt het Pannenkoeken Paviljoen. De prijs van een pannenkoek begint bij € 4,95. Wilt u wel graag mee maar eet u liever iets anders? Geen probleem bij het Pannenkoeken Paviljoen, er staan ook broodjes, uitsmijters of tosti’s op de lunchkaart.

Kosten: € 12,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 10:30 uur kunt u worden opgehaald.

Verwachte thuiskomst: rond 15:30 uur

Pagina's

Uitgelicht

Repair Café Mijdrecht maakt uw of uw kind’s fietslamp (of laat uw fietsverlichting nakijken in het... Lees verder
De buurtkamer in Vinkeveen ontvangt tweemaal per week vele bezoekers. Vrijwilligers staan klaar met... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat