Senioren

65+ Wandelgroep Abcoude

 Elke donderdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur gaat onze senioren (65+) wandelgroep een uur lang wandelen in of in de buurt van Abcoude.

Dat kan zijn in het dorp, of naar een mooi afgesproken punt om daar te wandelen.

De route wordt elke week samen vastgesteld zodat iedereen aan bod komt. Leuke wandelideeën kunt u aangeven.

LANDGOED DOORN—OPEN DAG

Voor de zesde keer vindt dit jaar op zaterdag 26 mei 2018 op landgoed Huis Doorn het spannende en historische Living History-evenement plaats. Twee dagen lang terug in de tijd: hoe leefden de soldaten en burgers aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Echte loopgraven, prikkeldraad, machinegeweren, marcherende soldaten, cavalerie charges maar ook het burgerleven en live-muziek. Het belooft weer een geweldig evenement te worden! Alles vindt plaats in en rond het fraaie landhuis in Doorn waar ooit de laatste keizer van Duitsland woonde: Wilhelm II.

ANNA HAEN—LUNCH

Midden in het Gein ligt de prachtige lunch locatie Anna Haen. Na een korte maar mooie rit, door het Gein stoppen we bij Anna Haen om onder het genot van een drankje en een hapje in hun prachtige tuin te zitten. Mocht het wat minder weer zijn, is er binnen plek in de oude boerderij.

Kosten: € 6.00 —inclusief vervoer—exclusief consumpties. Vertrek : vanaf 11.30 uur kunt u worden opgehaald Verwachte thuiskomst : rond 14.30 uur

REDERIJ HET IJ—JAZZ RONDVAART

Wat te doen met Pinksteren 2018 in Amsterdam? Vaar mee en geniet van live Jazz op het water! Maandag 21 mei - Ontvangst met welkomstdrankje. Een ontspannen uitje met Pinksteren in Amsterdam. Stap tweede pinksterdag 2018 aan boord in Amsterdam en vaar mee op deze prachtige MiniCruise over het IJ en Markermeer. Laat de drukte van de stad achter u en geniet van het weidse uitzicht vanaf het schip. Een pinkstermiddag heerlijk ontspannen op het zonnige bovendek, onder het genot van een hapje, drankje en zwoele jazzy klanken. Live-muziek van T.C.

EYE FILMMUSEUM — AMSTERDAM

Het EYE Filmmuseum is een centrum in Amsterdam gewijd aan cinematografie. Het gebouw staat tegenover het Centraal Station, aan de noordoever van het IJ, in de wijk Overhoeks. Er is ruimte voor een heerlijke lunch met uitzicht over het IJ. Deze activiteit is toegankelijk voor rolstoel gebruikers.

Kosten: € 22. 00 —inclusief vervoer— exclusief consumpties. Museum gratis voor museumjaarkaarthouders.

Vertrek : vanaf 10.30 uur kunt u worden opgehaald Verwachte thuiskomst : rond 15.30 uur

 

JOODS HISTORISCH MUSEUM & SYNAGOGE

Het Joods Historisch Museum (JHM) is een fraai en toonaangevend museum, gevestigd in vier monumentale synagogen middenin het Joods Cultureel Kwartier (JCK). Er wordt een uniek beeld gegeven van het Nederlandse joodse leven in al haar facetten, toen en nu. Het museum bezit een uitgebreide multimediale collectie. Van schilderijen tot films en van gebruiksvoorwerpen tot 3D-presentaties. Daarnaast zijn er altijd een of twee tijdelijke tentoonstellingen. De synagoge is ook inbegrepen in de prijs en zeker een bezoekje waard.

HERMITAGE AMSTERDAM

Voor het eerst in haar bestaan heeft de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.Petersburg naar Nederland gehaald. De Keizersvleugel staat in het teken van de belangrijkste verzameling Hollandse schilderkunst buiten Nederland: die van de Hermitage. Maar liefst drieënzestig werken van vijftig schilders komen naar Amsterdam. Een buitengewone tentoonstelling, die de schilderijen voor het eerst in tweehonderdvijftig jaar weer even ‘thuis’ brengt.

Vislunch Thalassa Zandvoort

Op de menukaart van strandpaviljoen Thalassa staan niet alleen eenvoudige broodjes vis, maar ook een compleet menu voor een betaalbare prijs. Houdt u niet van vis maar vindt u het gezellig om eens mee te gaan? Geen probleem bij Thalassa, u kunt hier gerust iets anders nemen zoals een heerlijke salade of een luxe broodje. Onderweg naar Thalassa stoppen we voor een kopje koffie. Kosten: € 15,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 09.30 uur kunt u worden opgehaald Verwachte thuiskomst : rond 15.30 uur

Lunchen Loosdrecht

Na een leuke rit dwars door de Loosdrechtse Plassen stoppen we bij Eetcafé De Eend. Er heerst een warme en gastvrije sfeer en de bediening is er vriendelijk. Op de lunchkaart staan verschillende (vis)gerechten, soepen, salades, diverse luxe belegde broodjes en uitsmijters. Met uitzicht op de Vuntusplas, jachthaven en zeilschool zal het gezellig lunchen zijn met elkaar!

Kosten: € 9,00—inclusief vervoer—exclusief consumpties. Vertrek : vanaf 11.00 uur kunt u worden opgehaald Verwachte thuiskomst : rond 15.00 uur

Pagina's

Uitgelicht

   &   Stichting Servicepunt & Tympaan-De Baat is een welzijnsorganisatie werkzaam in de... Lees verder
Nu de zon zich steeds meer laat zien en de temperaturen aangenamer worden, wordt het de hoogste... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat